Столичната РЗИ обявява грипна епидемия в София-град от началото на

...
Столичната РЗИ обявява грипна епидемия в София-град от началото на
Коментари Харесай

Грипна епидемия и в София от понеделник

Столичната РЗИ афишира грипна зараза в София-град от началото на идната седмица. Всички 273 учебни заведения в столицата ще бъдат разпуснати в грипна почивка от понеделник 27 януари до 4 февруари, оповестиха от здравното министерство. Учениците ще стартират образователни занятия на 6 февруари, защото 5 февруари е разгласен за неучебен заради края на първия образователен период.

От през днешния ден грипна зараза е оповестена и в област Велико Търново, а от 25 януари - и в община Бургас. В Бургас учебните заведения са в грипна почивка от 27 до 31 януари.

Регионалната здравна инспекция-Благоевград също разгласи грипна зараза от понеделник, 27 януари, на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово, осведоми Нова телевизия.

Днес са анулирани образователните занятия във всички учебни заведения от област Монтана, както и в 21 от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил. Поради висока заболеваемост на учениците в 3 учебни заведения в област Бургас и в по едно учебно заведение в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра също са анулирани образователните занятия. До второ разпореждане се лимитират плановите интервенции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските съвещания. 

Главният епидемиолог Ангел Кунчев предвижда през вчерашния ден, че най-вероятното идната седмица ще бъде оповестена национална грипна зараза.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР