Столичната Регионална здравна инспекция следва отново да състави акт за

...
Столичната Регионална здравна инспекция следва отново да състави акт за
Коментари Харесай

Повторно ли ще глобят Боил Банов за тютюнопушене на работното място?

Столичната Регионална здравна ревизия следва още веднъж да сформира акт за административно нарушаване на Боил Банов, като този път санкцията, която инспекторите ще наложат на културния министър, е редно да е в размер от 500 до 1000 лева, поради, че това е наново осъществяване на същото нарушаване, упорстват от съдружие „ Зограф “.

Уникално любопитна фотография разпрати тези дни до медиите началничката на Пресцентъра на Министерство на културата (МК) – на нея ясно се вижда, по какъв начин министър Банов доста грижливо си е поставил на масата до преносимия компютър си кутия с цигари и запалка върху нея до дясната си ръка, до момента в който реализира видеоконферентна среща с френския си сътрудник Франк Риестер от най-представителната заседателна зала в постройката на културното министерство на бул. " Ал. Стамболийски " №17 в София, означават от съдружие „ Зограф “. Поведението на министър Банов е в жестоко нарушаване на член 56 от Закона за здравето, и по-специално на неговите алинеи 1 и 2, които гласят следното: „ Забранява се тютюнопушенето в закритите публични места “, както и „ Забранява се тютюнопушенето и в пространствата с обособени работни места, където се поставя труд, както и в пространствата към тях със спомагателно и обслужващо предопределение “, а това изисква РЗИ в София да упражни пълномощията си и да сформира на културния министър още веднъж акт за административно нарушаване, показват от гражданското съдружие.

Припомняме, че министърът на културата Боил Банов към този момент беше един път вярно санкциониран от Столичната Регионална здравна ревизия за тютюнопушене на работното място след сигнал до РЗИ от жител от Добрич, прецизират от „ Зограф “. Той бе видял нарушаването на Банов по новините на малкия екран, където бил излъчен репортаж от държавно съвещание на 23 март, което се бе провело онлайн, допълват от съдружие „ Зограф “. Тогава Банов се извини за закононарушението си с думите, че за първи път е пушил в кабинета си и изрази вяра, че случилото се ще му даде мотив да откаже най-накрая цигарите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР