Столичната районна здравна инспекция прави внезапни проверки спазват ли се

...
Столичната районна здравна инспекция прави внезапни проверки спазват ли се
Коментари Харесай

Строг контрол и внезапни проверки в столичните плувни басейни

Столичната районна здравна ревизия прави неочаквани инспекции съблюдават ли се ограниченията разпоредени от здравния министър Кирил Ананиев.

"Контролът е систематичен. Всичко в басейна се ревизира преди да бъде пуснат в постоянна употреба. Специално откритите плувни басейни, с цел да бъдат пуснати в употреба, минават през трикратни поредно проби, прави се инспекция на сградния фонд, на водоснабдяване и канализацията, както и спазването на всички въведени ограничения - използването на дезифектанти, да са с позволение от Министерство на здравеопазването, да са с етикет, въобще всичко обвързвано с тяхната приложимост ", изясни в утринния блок на Българска национална телевизия Марияна Петрова - специалист от РЗИ София.

Фандъкова: От през днешния ден стартира работа закритият басейн в парк „ Възраждане "

Тя увери, че нито един басейн не се пуска в употреба, до момента в който не се потвърди, че водата е безвредна. Правят се постоянни инспекции за качеството на водата, като се наблюдават стойностите на избрани химични и микробиологични индикатори, заложените в закона, добави специалист от РЗИ София.

"Към днешна дата имаме по-малко от 20 плувни басейна, пуснати в постоянна употреба. Има и такива, които са в развой на стартиране. Вече сме създали към 60 инспекции, взети са 104 проби и към този момент нямаме установени несъответствия във връзка с качеството на водата, както и спазването на всички противоепидемични ограничения ", заключи Марияна Петрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР