Столичната полиция се нареди на дългата опашка от трудови колективи,

...
Столичната полиция се нареди на дългата опашка от трудови колективи,
Коментари Харесай

И софийската полиция иска Гешев да е главен прокурор

Столичната полиция се подреди на дългата опашка от " трудови колективи ", подкрепящи кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. На уеб страницата на държавното обвиняване бе оповестено мнение на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев, в което се декларира, че съдействието сред полиция и прокуратура, в частност с Гешев, е доста положително.

" Считам, че същият има нужните професионални и нравствени качества за осъществяване на длъжността основен прокурор ", написа полицейският началник.

Това не е първата позиция в поддръжка на Гешев, който е единствен и съвсем сигурен идващ основен прокурор. Досега поддръжката бе от прокурори и следователи.

Случаят със Столична дирекция на вътрешните работи е " малко " по-особен, защото Министерство на вътрешните работи е част от изпълнителната власт, която по закон не би следвало да се намесва в работите на правосъдната. Самият Гешев обаче съобщи, че не харесва разделянето на управляващите, прокламирано по думите му от " десни екстремисти ", и сподели, че би трябвало да има и съдействие.

И преди поддръжката на полицията беше ясно, че Иван Гешев е любимец на държавното управление. С аргумента, че не желае да внася разделяне измежду прокурорите, правосъдният министър Данаил Кирилов отхвърли да издигне съперник на Гешев за поста, макар че имаше такова пълномощие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР