Столичната полиция похвали гражданите, които в четвъртък вече направиха жива

...
Столичната полиция похвали гражданите, които в четвъртък вече направиха жива
Коментари Харесай

МВР похвали протестиращите заради живата верига пред провокаторите

Столичната полиция похвали жителите, които в четвъртък към този момент направиха жива верига сред чиновниците на Министерство на вътрешните работи и група провокатори, които се пробваха да влязат в конфликт с органите на реда. Случката се разигра пред министерски съвет. Малко след 22 часа група младежи започнаха да хвърлят предмети по строените на площада служители на реда. След това се пробваха да влязат в конфликт с тях. Останалите протестиращи обаче не разрешиха това да се случи, формирайки жива верига пред униформените. В последна сметка до конфликти не се стигна.

" Бих желае да поздравя тази част от протестиращите, които нощес демонстрираха разсъдък и при оформянето на нападателна група протестиращи се разграничниха внезапно от тях и подкрепиха да няма спомагателна ескалация на напрежението ", съобщи в петък зам.-шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов.

Той изясни, че полицията е имала подготвеност да овладее обстановката, само че не се е наложило да работи. Около 22 ч. в четвъртък стартира скупчването на тежкооборудвани чиновници от звената за битка с всеобщите вълнения към постройката на министерски съвет. Както и в предходните дни, те стояха зад колоните пред централния вход и чакаха заповед да се намесят, в случай че обстановката ескалира.

" Ние бяхме подготвени за реакция, само че до такава не се стигна с помощта на положителното взаимоотношение сред полицията и част от жителите, които бяха там ", съобщи Златанов.

На митинга в четвъртък са задържани общо 8 души, добави зам.-шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Още в ранния следобяд към площада пред министерски съвет имаше служители на реда, които ревизираха протестиращите на инцидентен принцип. У част от арестуваните са открити опиати, а в останалите – спрейове, ножове, боксове и бомбички.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР