Столичната полиция организира засилени проверки за нерегламентирани събирания заради студентския

...
Столичната полиция организира засилени проверки за нерегламентирани събирания заради студентския
Коментари Харесай

Три пъти дневно проверяват големите магазини в София

Столичната полиция провежда засилени инспекции за нерегламентирани събирания поради студентския празник. Това заяви във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя припомня, че столицата продължава да е в алената зона по заболеваемост макар плавната наклонност на спад на случаите през последните 10 дни. По нейни думи броят на приетите в болница пациенти с ковид остава висок - 2234 са настанените в лечебни заведения, а 281 са на интензивно лекуване.

Фандъкова показва, че през последните дни е било открито нарушаване единствено на едно заведение - наргиле-бар, който е работел макар възбраната.

Тя оповестява, че с решение на общинския действен щаб е основана организация за инспекции на огромните търговски обекти по 3 пъти на ден. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция ще наблюдават за ограничение на посетителите вътре в магазините и за отдалеченост на опашките.

Ако бъдат открити нарушавания и неспособност да се сътвори организация, обособени обекти могат да бъдат затваряни.

Кметът декларира и че през днешния ден са били доставени първите 10 апарата за подаване на О2 и 40 кислородни бутилки на общинските лечебни заведения с Коронавирус отделения. По нейни думи спомагателната инсталация се закупува със средства, които са постъпили в дарителската сметка на общината, като те ще бъдат употребявани за лекуване на пациенти с ковид в лечебните заведения и обществените домове.

Столичната община ще се включи с логистична поддръжка в процеса на имунизиране, който се провежда от Столичната здравна ревизия, показва още градоначалникът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР