Столичната Пета градска болница спира да приема пациенти, освен тези

...
Столичната Пета градска болница спира да приема пациенти, освен тези
Коментари Харесай

Пета градска болница в София пак е под карантина

Столичната Пета градска болница стопира да приема пациенти, с изключение на тези на диализно решение. Това се постанова поради доказани нови случаи на инфектирани с ковид в лечебното заведение. То беше сложено под карантина в понеделник поради двама пациенти с позитивни проби за Corvid-19. Във вторник работата беше обновена, а някои от отделениято станаха под карантина.

Сега болничното заведение още веднъж е под карантина, откакто в сряда беше доказан ковид и измежду личния състав. Сред тях е сестрата на депутата Лъчезар Иванов, който самичък заяви, че тя е инфектирана.

" Регионалната здравна ревизия издаде заповед за прекратяване приема на пациенти в столичната Пета МБАЛ, поради доказани случаи на COVID-19 в лечебното заведение. В цялата база още веднъж ще бъде осъществена съществена стерилизация ", оповестиха от болничното заведение.

Вътрешното поделение, Пулмологията, Спешният кабинет и Реанимацията в болничното заведение са сложени под карантина.

Медицинският личен състав на клиники и отделения, които не са под карантина, е подложен под домашна карантина за идващите 14 дни. Хората ще могат да се върнат на работа сле два негативни теста за Covid-19.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР