Столичната Пета градска болница ще приема само пациенти за диализно

Столичната Пета градска болница ще приема само пациенти за диализно ...

В Пета градска болница ще се приемат само пациенти за диализа.


Столичната Пета градска болница ще приема само пациенти за диализно лечение, съобщиха от Столичната община. Регионалната здравна инспекция издаде заповед за преустановяване на приема на пациенти, заради потвърдени случаи на COVID-19 в лечебното заведение. В цялата база отново ще бъде извършена основна дезинфекция, предава БНР.

Вътрешното отделение, Пулмологията, Спешният кабинет и Реанимацията в болницата са поставени под карантина, веднага след установяване на случаи на пациенти с коронавирус.Още по тематаПета градска болница в София е под карантина23 мар 2020 10:4322

Медицинският персонал на клиники и отделения, които не са под карантина, се поставя под домашна карантина за следващите 14 дни. Служителите ще се връщат на работа след два отрицателни резултата от проведено изследване за наличие на COVID-19.

Всички пациенти на болницата, настанени в отделения извън карантинираните, ще бъдат изписани след приключване на лечението им. Болните от отделения и клиники, които вече са под карантина, ще бъдат изписвани след приключване на лечението и получаване на отрицателен резултат от изследване за коронавирус.

Отделението за диализа на пациенти с бъбречни заболявания продължава да функционира с наличния персонал, при стриктно спазване на изолационните и противоепидемичните мерки.
Взетите мерки са в съответствие с изискванията на Столичната РЗИ.
 
По публикацията работи: Боряна Павлова

Източник: dnes.bg