Столичната пътна полиция разпространи смразяващи кадри от катастрофи през изминалата

...
Столичната пътна полиция разпространи смразяващи кадри от катастрофи през изминалата
Коментари Харесай

Пътна полиция разпространи смразяващи кадри от катастрофи през изминалата 2019 г.

 Столичната пътна полиция популяризира смразяващи фрагменти от произшествия през миналата 2019 година С обява във Facebook от Столична дирекция на вътрешните работи демонстрираха серия от произшествия, които можеха да бъдат избегнати, в случай че бяха спазвани разпоредбите за придвижване.

При общо 748 тежки пътнотранспортни катастрофи и 10 990 леки, през миналата година в София са починали 75 души. Санкционирани за погрешно секване на пътното платно са 3773 пешеходци, а 1241 лидера за лишаване на преимущество на пешеходна пътека.

Пострадали са 873 души, като 342 от тях са пешеходци. Възникнали са 74 случая с пешеходци на пешеходна пътека. 639 водачи са засечени с над 50 километра от допустимата скорост.

На територията на София са регистрирани 196 998 нови и втора употреба автомобила, а са бракувани - 36 520. Спрени от придвижване ППС за техническа нередовност са 856.

Само в столицата чиновниците на КАТ са хванали 1173 водачи с алкохол зад кормилото, за 207 лидера е открито съществуването на наркотични субстанции и техните прекурсори след изработен тест и 110 водачи са отказали инспекция за алкохол и опиати.

Данните на Столична дирекция на вътрешните работи регистрират още, че за горепосочения интервал са снети общо 1632 регистрационни табели за съществуване на алкохол и наркотични субстанции в кръвта на водачите и ръководство без шофьорски книжки. Отнети са общо 8381 книжки.

Общо 13 205 829 лв. са събраните доходи от административно обслужване на жители и наказателни постановления, осведомят още от Столична дирекция на вътрешните работи.

Най-много са нарушаванията на водачи, употребяващи мобилен телефон в автомобила и тези за превишена скорост, както и всеобщото неспазване на преимущество.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР