Столичната община засега няма да се включи в търга за

...
Столичната община засега няма да се включи в търга за
Коментари Харесай

Столична община няма да се включва в търга за публична продан на къщата на Яворов

Столичната община към този момент няма да се включи в търга за обществена обмен на къщата-музей на Яворов. Според тях е скъп културен и архитектурен обект, само че има доста неясноти със собствеността на парцела.
" Столичната община има твърда воля да придобие този обект – независимо или дружно с страната, само че това би трябвало да стане по един легален, честен за данъкоплатеца метод. Установи се, че има тъжба във Върховен касационен съд и това ни възпира ", сподели зам.-кметът на София Тодор Чобанов за bTV.
" За да се явим като покупател, ние би трябвало да получим позволение от Столичния общински съвет, а това решение може да се вземе единствено в случай че ние подсигуряваме, че всички условия към тази обществена обмен са изчистени. За страдание, до момента в който има висящо дело във Върховен касационен съд, няма по какъв начин тази декларация от наша страна да бъде направена. Тоест ние с наслада ще придобием обекта, когато делото във Върховен касационен съд завърши. Едва тогава в действителност може да подсигуряваме на данъкоплатците, че с техните пари няма да се случат странни неща или да се провокира безпорядък, от който да произтекат нови проблеми, нови каузи и нови саги със спасяването на обекта ", добави той.
" Жалбата във Върховен касационен съд е от мен, защото считам, че преди да се пристъпи към каквито и да било покупко-продажби по парцела, той би трябвало да бъде изчистен от всевъзможни тежести ", сподели притежателят на парцела Васил Панчев. По думите му, когато се произнесе и последната инстанция, пътят към договорка с общината или с евентуален покупател ще бъде отворен.
Той добави, че желанието му е парцелът да се върне в страната.
" Надявам се съдът да се произнесе в наша изгода. Ако това стане, ние ще влезем незабавно в договаряния с страната за придобиване на парцела. Ако произнесе друго решение, съдия-изпълнителят ще пристъпи към продажбата на парцела ", означи Панчев.
Тодор Чобанов сподели още, че къщата има потребност от доста сериозен ремонт, с цел да бъде укрепена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР