Столичната община за пореден път ще променя правилата за кандидатстване

...
Столичната община за пореден път ще променя правилата за кандидатстване
Коментари Харесай

Уседналостта за кандидатстване в градина в София се отлага за догодина

Столичната община за следващ път ще трансформира разпоредбите за кандидатстване в детска градина в търсене на по-справедлива система за банкет. Очаква се при започване на септември в общинския съвет да се преглежда напълно нова разпоредба, която регламентира критериите, по които се прави класирането. Тя би трябвало да обгръща и системата на яслите. В момента в тях се влиза по обособени правила, които в огромната си част повтарят в огромна степен тези за градините.

Ще се търси и по-справедлив вид за въвеждането на уседналост при кандидатстването. Междувременно въвеждането на този аршин, който трябваше да работи от тази есен, се анулира за генералното класиране през 2021 година, изясни ръководителят на комисията по обучение към общинския съвет Малина Едрева.

До тогава ще важат разпоредбите, които работят и сега. Единствената смяна е обявеното прекачване на незаети места, отредени за деца с хронични болести и специфични просветителни потребности, към така наречен обща опашка. Това ще стане за първото настоящо класиране при започване на септември, а задачата е обезпечаване на повече бройки в градините, с цел да се тушира най-малко малко напрежението след главните класирания за градина, при които хиляди деца останаха отвън забавачките.

В същото време това ще докара до записването на повече деца в една група, което провокира недоволството на част от родителите.

Адресът ще има значение
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР