Столичната община вече ще възпрепятства измамници с фалшиви каузи, които

...
Столичната община вече ще възпрепятства измамници с фалшиви каузи, които
Коментари Харесай

Общинският съветник Иван Илиев пред „Труд“: Край на измамниците набиращи средства по улиците в София

Столичната община към този момент ще попречва измамници с подправени дела, които набират средства тук-там за публично прилагане в София. Това заяви пред „ Труд “ ръководителят на комисията по сигурност в СОС Иван Илиев.

След отразен необятно в медиите случай с мними глухонеми, които събираха средства в центъра на столицата, общинските съветници предложиха да бъде контролиран този вид активност по улиците. Обмисля се не всеки да може да набира пари по този метод, а добре тествани организации или юридически лица. Ще би трябвало и позволение от общината. Събирането на дарения няма да бъде неразрешено, единствено ще бъде регламентирано, с цел да се понижи броя на измамите, които стават когато някой си направи две фотоси, напише покъртителна история и събере пари сякаш за болен човек, които след това изхарчи с друга цел.

Промените би трябвало да се одобряват с Наредбата за публичния ред и сигурност в София, която бе отсрочена за гласоподаване след ваканцията в СОС поради новопостъпили оферти. Едно от тях е освен да се глобяват миещите стъкла по кръстовищата, само че и водачите, които им заплащат.

„ Ако контролният орган реши, той може да глоби за допустителство и съответният водач, който е подтикнал този който чисти стъкла и по-късно му е платил “, сподели Илиев. В процеса има две страни, единия който мие стъклата, и другия който му разрешава.

„ Знам за случай в квартал „ Факултета “, където избрани лица, които чистят стъкла, не им бъде платена избрана сума и повече, нанасят вреди на моторното транспортно средство. Има и още такива места и казуса е сериозен. Представям си в случай че тръгнат да чупят стъклото на майка с дете “, разяснява Илиев.

В текстът бъдат посочени и съответните действия, които съставляват гръмък ремонт. Това е нужно, тъй като шумните поправки ще бъдат забранявани от 14 до 16 ч. и през нощта от 22 до 8 ч. Изключения вършат единствено тези, които имат подобен темперамент, че не могат да бъдат прекъсвани.
Постъпили са 15 нови оферти за изменение в проектонаредбата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР