Столичната община въвежда „зелен билет“ за градския транспорт. Това е

...
Столичната община въвежда „зелен билет“ за градския транспорт. Това е
Коментари Харесай

Столичната община въвежда „зелен билет“ за градския транспорт

Столичната община вкарва „ зелен билет “ за градския превоз. Това е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев, която важи за всички линии на градския превоз на територията на Столична община. Мярката се вкарва по отношение на осъществени превишения на средноденонощни стойности на ФПЧ на две от автоматизираните станции на организация "Околна среда " над 200 мкг/куб. м.

„ Зелен билет “ може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска подвижност, касите на столичното метро, както и от водачите на транспортните средства на градския превоз и посредством мобилното приложение https://sofia.mpass.bg

С цел стимулиране потреблението на градския превоз Столичната община основава организация и за гратис паркиране в буферните паркинги към линиите на метрото за всеки, който употребява градски превоз този ден. Безплатните паркинги са ситуирани по линиите на метрото на бул. “Цариградско шосе “, бул. “Черни връх “, бул. “Ломско шосе “, бул. “Александър Малинов “ и на бул. “Драган Цанков “.

Общината приканва жителите, които се отопляват на твърдо гориво, при опция да преминат на различно отопление.

Продължават инспекциите за източници на замърсяване на въздуха в строителни обекти, пунктове за вторични първични материали, автомобилни сервизи, както и за нерегламентирано изгаряне на боклуци.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР