Столичната община в партньорство със SAP България създаде единна информационна

...
Столичната община в партньорство със SAP България създаде единна информационна
Коментари Харесай

Столична община създаде единна информационна система по въпроси от граждани за COVID-19

Столичната община в партньорство със SAP България сътвори единна осведомителна система по въпроси от жители за COVID-19. На уеб страницата на Столичната община към този момент е дейна новата единна осведомителна точка по въпросите за COVID-19. Системата е построена с безвъзмездното подпомагане на софийския офис на SAP България, филиал на международния софтуерен водач SAP SE у нас, оповестиха от Столична община.
Платформата е налична през страницата за COVID-19 на Столичната община на адрес https://www.sofia.bg/covid-19 и дава за жителите къса, точна и настояща информация по главните въпроси – какво да вършим в случай че имаме подозрения, че сме били в контакт със инфектирани лица, какво да вършим в случай че сме възрастни или трудноподвижни хора, какво да вършим в случай че имаме деца, в случай че скоро сме се завърнали от чужбина и други
Системата е интерактивна, с лесна навигация води ползвателя до съответния проблем, от който се интересува, а информацията се обновява непрекъснато. Целта й е да дава най-актуалната и потребна информация на едно място, без да се постанова жителите да посещават разнообразни страници на разнообразни институции. В допълнение, единната осведомителна точка улеснява събирането на противоположна връзка по отношение на проблемите на столичани, от какво се вълнуват и какви усложнения изпитват, а доброволци и донори могат да заявят опциите си за оказване на подпомагане.
Технологията е предоставена по самодейност на екипа на SAP България в София, които се свързаха с новосъздаденото в Столичната община звено по Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване (Innovative Sofia), с цел да предложат безплатно внедряване на софтуерното си приложение.
От началото на изключителното състояние редица столични софтуерни компании интензивно оферират хрумвания и подготвени за използване решения в помощ на жителите и на ръководството на града в спешната обстановка.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова и екипите на Innovative Sofia и Invest Sofia изричаме голяма признателност към стартъп и IT фирмите в София за готовността им да оказват помощ с решения за града.
COVID-19 и енергетиката: Какви ограничения са нужни на Европа?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР