Столичната община търси ново място, на което да премести националния

...
Столичната община търси ново място, на което да премести националния
Коментари Харесай

Местят Националния стадион Васил Левски!

Столичната община търси ново място, на което да реалокира националния стадион „ Васил Левски “. Това разгласи основният проектант на София Здравко Здравков, представен от БГНЕС.

„ Разгледахме няколко разновидността, преди повече от 2 месеца, дружно със спортния министър Красен Кралев. Едното предложение беше обвързвано с терени, които са благосъстоятелност на Министерството на защитата, в местността „ Къро “. Става дума за зоната против зала "Арена Армеец ", която може да бъде обслужена с третата метролиния, планувана по план. Друг вид е да се направи реорганизация на някой от съществуващите игрища, да вземем за пример „ Славия “. Обсъждали сме и благоприятни условия на изнасяне на стадиона отвън града, по периферията, както е в Мюнхен “, изясни Здравков. Следващият вероятен терен се намира в регион “Връбница”, където в началото била концепцията да се построи зала “Арена Армеец”. Според Здравков обаче теренът на бул. “Ломско шосе” е общински, само че не е добре гарантиран транспортно, тъй като се намира надалеч от метрото.

По думите на архитекта преместването на стадиона е неотложно, тъй като мястото му не е в центъра на града. Освен това е значимо да се построи стадион, който да дава отговор на всички условия на УЕФА за досегаемост и добра среда.

„ От тези четири оферти няма определено ново място към момента “, посочи Здравков и добави, че спортното министерство има последната дума.

Главният проектант разяснява и изразената в четвъртък позиция на Кралев, който преди дни заяви, че не е склонен с новия обстоен организационен проект за Борисовата градина. Кралев даже заплаши да съди Столичната община, в случай че не се съобразят със забележките му.

„ Планът е подложен на публично разискване и в случай че министерството има оферти по връзки на техните бази, дано да ги показа в графичен тип “, сподели основният проектант и добави, че не вижда аргументи да се съдят.

Попитан какво се случва със постройката на „ Артекс “ „ Златен век “ в кв. „ Лозенец “, Здравков съобщи, че чака решението на съда. „ Има заповед от ДНСК, която предстои на правосъден надзор. Тя е обжалвана от „ Артекс “ пред съда. Очакваме решението, след което ще мога да разясня изявленията на строителите, че скоро ще продължи строителството им “, изясни основният проектант.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР