Столичната община свика заседание на софийския оперативен щаб за ограничаване

...
Столичната община свика заседание на софийския оперативен щаб за ограничаване
Коментари Харесай

И Столична община затяга мерките срещу COVID-19

Столичната община свика съвещание на софийския действен щаб за ограничение на разпространяването на ковид . По данни на шефа на Столичната здравна ревизия доктор Пенчев в последната седмица се записва резистентен растеж на броя на инфектираните и настанените в болница. Към 9 юли в София са приети в болница 155 души, от които 27 са в интензивни отделения, оповестиха от Столичната община.
От на следващия ден Столична община не разрешава визитите на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в профилираните институции за даване на обществени услуги и услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Преустановяват се присъствените образователни занятия в центровете за поддръжка на личностното развиване и в профилираните обслужващи звена от системата на предучилищно и учебно обучение, и висшите учебни заведения.
Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди засилен надзор за спазването на въведените противоепидемични ограниченията на публични места. Продължават инспекциите за носене на защитни маски в градския превоз. От на следващия ден взаимни екипи на Столична дирекция на вътрешните работи, РЗИ-София и БАБХ ще ревизират търговски обекти за обезпечаване на нужната отдалеченост и носене на защитни маски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР