Столичната община стартира кампания срещу изхвърлянето на храна в 30

...
Столичната община стартира кампания срещу изхвърлянето на храна в 30
Коментари Харесай

Морков супергерой учи децата да не хабят храна

Столичната община започва акция против изхвърлянето на храна в 30 общински детски градини през идващите четири месеца. Лице на акцията, условно казано, е морков супергерой, който персонално беседва с децата.


" Морковчето вика ела, тук. Ряпата крещи и тя на инат! " - Детска ария, която всеки си е припявал най-малко един път. Все по този начин настояща и през днешния ден. С моркова в основната роля. Под формата на игра супергероят Мори даде скъпи препоръки по какъв начин да не се изхвърля храна.
Морковът Мори, супергерой: 20% от отпадъците, които изхвърляме на година, са храна и по тази причина на храната би трябвало да се гледа като на един значим запас. Йоана Христова, зам.-кмет на София: Може ли да използваме част от тези храни, да вземем за пример, останали части сирене, месо, колбас, тъй че те да станат забавни сандвичи и надлежно, в случай че би трябвало да изхвърлим нещо, да го изхвърляме разделно.Гергана Делиджашка, шеф на 26 ДГ в София: Морковът е включен в ястията на децата, които всекидневно се подготвят в детските градини.
Само за предходната година модифицираните зелени боклуци са към 14 000 тона, а питателните - малко над 9 000.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР