Столичната община спаси от застрояване 11 декара междублокови пространства в

...
Столичната община спаси от застрояване 11 декара междублокови пространства в
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Спасихме от застрояване 11 декара междублокови пространства

Столичната община избави от застрояване 11 декара междублокови пространства в регион „ Младост “, разгласи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„ На последното постоянно съвещание на Столичния общински съвет приехме решение по предложение на основния проектант Здравко Здравков, с което 18 частни парцела в междублоковите пространства в „ Младост “ 1 и 2 стават общинска благосъстоятелност и на тях няма да може да се строи. По закон, притежателите им имаха право да построят нови жилищни здания с повърхност от над 33 000 квадратни метра “, споделя Георгиев.

И прави съпоставяне - НДК е ситуирано. върху терен от близо 18 300 кв. м.

„ Затова през целия мандат се водиха договаряния с тях от арх. Здравков и екип от съветници от всички партии, като в това време подготвяхме и градоустройствените процедури. Вече извървяхме пътя до края – на съвещанието на 14 септември осигурихме поддръжка с гласове от разнообразни партии и частните парцели ще бъдат сменени с други, които се намират надалеч от жилищните комплекси – на бул. „ Александър Малинов “, добави ръководителят на СОС.
 Графика на замените.

Така тези 11 000 квадратни метра градинки пред блоковете ще останат свободни да се употребяват от жителите. На тях няма да се строи и са планувани за озеленяване и облагородяване на градската среда.

„ Припомням, че за първи път в страната преди два месеца приложихме този законов ред за „ Овча Купел “ и спасихме 60 декара зелени площи, като придобихме 56 парцела, върху които можеше да се построят жилищни здания с 150 000 кв.м. повърхност “, сподели още Георгиев.

Според него това е методът София да се оправи с казуса с презастрояването в кварталите, а „ останалото са общи приказки на дилетанти “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР