Столичната община (СО) отменя всички масови прояви и започва допълнителна

...
Столичната община (СО) отменя всички масови прояви и започва допълнителна
Коментари Харесай

И Столична община с извънредни мерки, отменя масови прояви


Столичната община (СО) анулира всички всеобщи прояви и стартира спомагателна стерилизация на градския превоз и всички здания на институции, в които се одобряват жители, заяви пресцентърът й.

Оттам прецизират, че спомагателна стерилизация се предлага и на всички публични здания. Мерките бяха избрани на съвещание на оперативния щаб на Следствен отдел към окръжна прокуратура, свикано от кмета Йорданка Фандъкова.

По време на съвещанието е докладвано, че досега на територията на Столичната община няма регистриран случай на заразяване с ковид. Въпреки това, по заповед на кмета Фандъкова, Втора градска многопрофилна болница се приготвя при нужда да поеме възможните случаи на COVID-19, за което се обезпечава нужната инсталация, медицински личен състав и защитни дрехи.

На този стадий София разполага със свободен брой кревати за лекуване и карантина на хора с вирусни признаци. Здравните заведения в София разполагат и с нужния брой медицински личен състав, който да поеме диагностициране, проучване и лекуване на граждани; както и с нужните самостоятелни защитни средства, прецизират от Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Оттам напомнят, че всички учебни заведения на територията на София са в грипна почивка и прецизират, че детските градини работят със засилен надзор на входа за инспекция на здравословното положение на децата и личния състав. Същите ограничения се вкарват и за общинските обществени услуги.

Оперативният щаб на София предлага на всички жители да лимитират оптимално обществените си контакти и да съблюдават добра персонална хигиена. Призоваваме жителите да са спокойни и да се осведомят от формалните източници, обявиха още от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Ръководствата на лечебните заведения "Пирогов ", "Александровска ", ВМА, Белодробната и Инфекциозната рапортуваха за въведената спомагателна организация и готовността за реакция.

От щаба предлагат всички жители, които имат вирусни признаци, първо да се обадят по телефона на персоналния си доктор, а в случай че нямат подобен, могат да се свържат по телефона със Столичната районна здравна ревизия.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР