Столичната община сменя фирмата, която поставя нови острови на бул.

...
Столичната община сменя фирмата, която поставя нови острови на бул.
Коментари Харесай

Отстраниха фирма заради некачествен ремонт в София

Столичната община сменя компанията, която слага нови острови на бул. "Константин Величков ". Сегашният реализатор - обединяване "Амфисия ", ще бъде отхвърлен и санкциониран поради некачествени материали, а планът ще бъде завършен от общинската "Софинвест ".

Според отстранената компания обаче виновността не е у тях.

Това е следващ скандал с място, което се ремонтира в София.

Напрежение пред Столичната община, има арестуван

“Фирмата е отстранена поради неспазване на периода, който беше предоставен преди 4 месеца. Закъснението на осъществяване е 2 месеца. Има и констатация за нарушаване в асфалтовата настилка, която беше открита с лабораторно проучване “, съобщи пред NOVA шефът на дирекция "Транспортна инфраструктура” към Столичната община Даниел Евлогиев.

Той сподели още, че санкцията, която ще понесе компанията, към момента се пресмята.

"Смятам, че ние работим един доста тежък обект и си свършихме работата добре. За страдание, в последния стадий - на асфалтирането, имаме основни пропуски. Ако по тази причина би трябвало да понесем съотетните наказания, ще ги понесем. Трябва да се добави, че работим в цялостен унисон с кмета на София”, разяснява представителят на ДЗЗД "Амфисия " Захари Йорданов.

Той добави, че в действителност компанията е научила за решението на общината от медиите.

“По предварителни данни ремонтът трябваше да коства към 1,2 млн. Благодарение на общите ни старания понижаваме цената на ремонтите най-малко с 40%. Освен това, написахме 11 писма по доста значими въпроси, само че отговори не получихме. Контролът от общината по време на ремонтните действия не беше задоволителен “, сподели още Йорданов.

Според шефа на "Транспортна инфраструктура” обаче отговори е имало. Представителят на компания "Амфисия " съобщи, че няма да апелира решението на Столичната община.

Очаква се до края на годината планът да бъде подготвен.

Фандъкова подсигурява: Няма да платя и лев за фалшив ремонт

100 хиляди санкция след ремонта на "Граф Игнатиев "

Архитектите желаят Фандъкова да спре поръчката за пл. „ Света Неделя “

Ще замязя ли градинката пред "Св. Седмочисленици " на площад в Мюнхен

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР