Столичната община ще укрепи покрива на горялата лятото сграда на

...
Столичната община ще укрепи покрива на горялата лятото сграда на
Коментари Харесай

„Московска 33“ укрепва Царските конюшни

Столичната община ще укрепи покрива на горялата лятото постройка на Царските конюшни, с цел да не се унищожи, а не притежателите й, както се очакваше.

„ За Царските конюшни имаме решение на комисията според Закона за културното завещание, с което са задължени притежателите да извършат укрепителните дейности. В посоченият период не е пристъпено към деяние и ние като Столична община ще изработим план за спешно подсилване и слагане на краткотраен покрив до момента в който се откри решение с трайното подсилване на постройката “, изясни основният проектант на София Здравко Здравков. Вероятно идната седмица общинското дружество „ Софинвест “ ще каже какъв брой би коствало основаването на краткотрайния покрив и ще може да се пристъпи към съответни дейности. Здравков заяви и, че новият притежател на терените на Захарна фабрика желае да възвърне постройките.

Той изясни и, че нови стандарти ще трансформират образа на София. „ Спрели сме се на стандарти за оформянето на фасадите в зона 2 към „ Граф Игнатиев “ и цветови решения на растери на дограми, места за реклама. Искаме да създадем стандарти за настилките в града и за осведомителните детайли, шрифтове, цветови решения на градско обзавеждане, както и за монтажите на климатици “, сподели арх. Здравков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР