Столичната община ще спре купуването на автомобили, които не са

...
Столичната община ще спре купуването на автомобили, които не са
Коментари Харесай

Столичната община е загубила 6 млн. лв. от безплатното паркиране, според Фандъкова

Столичната община ще спре пазаруването на коли, които " не са витално нужни в този миг ", разгласи като мярка за понижаване на разноските кметът на София Йорданка Фандъкова пред Българска национална телевизия. Тя не уточни коя покупка има поради, само че наскоро кметството разгласи процедура за доставка на леки коли на обща стойност 450 000 лв. без Данък добавена стойност, или 540 000 лева с налога. Автомобилите ще бъдат употребявани от чиновниците на дирекция " Транспорт ", която е на послушание на отрасловия заместник-кмет Кристиан Кръстев, заяви " Сега ".

На въпрос дали ще бъдат спрени плануваните огромни поправки Фандъкова отговори, че " те са опция да влагаме в града с безплатни европейски средства, само че ще ги преглеждаме план по план ". Такива обекти са обновяването на централната част на Борисовата градина за 11 милиона лв., както и площад " Св. Александър Невски " и прилежащите улици за над 21 милиона лв..

Ще се резервира работата по огромните инфраструктурни планове като третата линия на метрото, построяването на вътрешния кръг на София, който включва бул. " Тодор Каблешков ", както и връзките с Околовръстния път - продължаването на бул. " Петър Дертлиев ", и други.

Центърът за градска подвижност е изгубил 6 млн. лева единствено през март

Големият губещ от възбраните на изключителното състояние е Центърът за градска подвижност (ЦГМ). Само за март приходите на общинското сдружение са намалели с 6 милиона лв., съобщи Фандъкова. Срокът на безплатните синя и зелена зона за паркиране в този момент е продължен " до края на изключителното състояние " и загубите за ЦГМ през април ще са още по-големи, предвижда кметът. " Продажбата на билети и карти съвсем е замряла ", обснова се тя.

Същото състояние е и с приходите в градския превоз. Трите оператора - " Столичният автотранспорт ", " Столичният електротранспорт " и " Метрополитен ", търпят общо загуби за 6.5 милиона лв..

За служебния абонамент за паркиране в центъра Фандъкова се ангажира да бъде продължен срокът на деяние, колкото е действието на безплатното паркиране в центъра. За годишните карти за градския превоз обаче тя не даде обещание същото, защото той работи и може да бъде употребен.

Такса тротоарно право и наемите за общински парцели падат
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР