Столичната община ще кандидатства за 2 млн. лева по процедура

...
Столичната община ще кандидатства за 2 млн. лева по процедура
Коментари Харесай

София сменя уличното осветление

Столичната община ще кандидатства за 2 млн. лв. по процедура за енергийно дейно осветяване, оповестена от Министерството на енергетиката по Плана за възобновяване и резистентност. Сумата, на която София се надява, е оптималната съгласно изискванията на процедурата.

Към средствата от проекта за възобновяване ще се прибавят и над 539 000 лв. от бюджета на общината. Така за общата стойност от повече от 2,6 млн. лв. ще се обнови персоналното осветяване в 14 от 24-те столични региона. Предложението е на заместник-кметовете Илиян Павлов и Никола Барбутов и следва да бъде утвърдено на съвещанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

В регионите " Изгрев ", " Искър ", " Младост ", " Панчарево ", " Студентски ", " Витоша ", " Лозенец ", " Овча купел ", " Средец ", " Триадица ", " Връбница ", " Надежда ", " Слатина " и " Подуяне " откритите остарели и амортизирани енергоемки осветителни тела ще бъдат сменени с нови и енергоспестяващи лампи. Ще бъде сменено осветлението по основни булеварди като " Андрей Ляпчев ", " Андрей Сахаров ", " Братя Бъкстон ", " Брюксел ", " Джеймс Баучер ", " Драган Цанков ", " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Копенхаген ", " Ломско шосе " и други.

По време на изключителното съвещание на градския парламент по сигурността кметът на София Васил Терзиев уточни, че подобряването на осветлението в града е една от ограниченията за това софиянци да живеят в по-спокойна градска среда. Вече е възобновено напълно неработещото осветяване в два от най-посещаваните паркове – " Южен парк " и " Западен парк ", а сега се работи интензивно това да се случи и в " Заимов " и " Хиподрума ", напомнят от администрацията на общинския съвет.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР