Столичната община ще инвестира 4 млн. лв. за развитие на

...
Столичната община ще инвестира 4 млн. лв. за развитие на
Коментари Харесай

Столична община дава 4 млн. лв. за ново видеонаблюдение

Столичната община ще влага 4 млн. лева за развиване на системата за видеонаблюдение на територията на града, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на семинар в Правец, представена от „ 24 часа “.

Системата за видеонаблюдение на Столичната община през тази година ще обхване нови 103 обекта.

Опитът демонстрира, че престъпността понижава с сред 30 и 40 на 100 в регионите с видеонаблюдение.

По думите на кмета през последните години общината е създала такава система за видеонаблюдение, която се е потвърдила като средство за предварителна защита и опция за откриване на закононарушения. Работи се в тясна съгласуваност със Столична дирекция на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи.

Фандъкова разясни, че в системата за видеонаблюдение са включени над 390 обекта, сред които 240 учебни заведения и детски градини, 19 дома за обществени услуги, камери има в 21 от най-посещаваните паркове и публични места. 

От скоро работи изнесен център на бул. " България ", който има задача да следи подлезите на булеварда, чийто ремонт ще продължи напролет.

Фандъкова разгласи, че следва през тази година да се направи видеонаблюдение в подлеза при НДК, в доста учебни заведения, детски градини, в парка на Военната академия.

Ще се разшири видеонаблюдението в Борисовата градина, по подлезите на бул. " Цариградско шосе ", по бул. " Пенчо Славейков ", на входно-изходните булеварди в ж.к. " Люлин " и на натоварените кръстовища в " Слатина " и Подуяне ".

През 2015 година ще бъдат построени местни системи за видеонаблюдение в регионите " Банкя " и " Студентски ", които ще се следят от полицейски звена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР