Столичната община ще асфалтира бул. Прага въпреки становището на Министерството

...
Столичната община ще асфалтира бул. Прага въпреки становището на Министерството
Коментари Харесай

София все пак маха паветата от бул. Прага

Столичната община ще асфалтира бул. " Прага " макар мнението на Министерството на културата и прокуратурата паветата да не се махат.
От " Московска " 33 не имат намерение да се съобразят с тази заповед, по тази причина при започване на юли, когато започва реконструкцията на " Прага ", изпратиха писмо до министерството, в което изясняват за какво трасето на булеварда би трябвало да бъде асфалтирано. Според общинарите запазването на паважа не е добра концепция, защото булевардът свързва две огромни асфалтирани улици и каменните блокове не са добра настилка за преминаващите оттова коли за спешна помощ.
Въпросът със запазването на паветата на бул. " Прага " стигна и до прокуратурата, откакто заинтригувани жители се обърнаха към нея. От държавното обвиняване са подкрепили мнението на министерството. " Няма нищо ново, което да е в допълнение. Ние сме изпратили несъгласие на това решение, което е на база заповед. Чакаме отговор от Министерството на културата към този момент не малко време ", заяви по време на инспекция на ремонта на бул. " Шипченски проход " зам.-кметът по превоза Евгени Крусев. По думите му запитването до магистратите е направено най-вече от хора, които не живеят в региона на бул. " Прага ".
В. " Сега " писа, ремонтът на бул. " Прага " трябваше да завърши във вторник, само че поради възобновяване на канализацията се забави. В момента компанията реализатор трамбова новото пътно платно, а в най-скоро време би трябвало да стартира и слагане на бордюрите и асфалта. От общината дадоха обещание придвижването по булеварда да бъде възобновено на 31 август.
Междувременно Крусев заяви и че ремонтът на ул. " Граф Игнатиев " няма да стартира тази година, както се очакваше. Пред " Сега " той изясни, че към момента няма определен реализатор, който да извърши реконструкцията му. Очаква се подновяването на емблематичната улица да стартира следващата година. Зам.-кметът обаче не се ангажира да уточни по кое време тъкмо ще се случи това.
От през днешния ден пък се възвръща придвижването по бул. " Шипченски проход ". Вчера бяха последните довършителни работи там. " На бул. " Шипченски проход " се обновиха напълно пътни платна, построи се и нова канализация. 10 години е гаранцията за всички уреди, които се построяват, а за пътните настилки и платната е 5 години. Веднага след ремонта на " Шипченски проход " би трябвало да стартират и довършителните работи на платното на бул. " Асен Йорданов ", който също е в ремонт. " Под бул. " Асен Йорданов " се построяват и нов топлопровод и тръбопровод, които са напълно за " София тех парк " и едвам тогава асфалтираме и възобновяваме пътните платна ", посочи Крусев. Ремонтът на бул. " Асен Йорданов " се чака да завърши за към седмица. Пътното платно ще бъде асфалтирано през нощта, защото няма жилищни здания. Цялото асфалтиране ще трае 10 часа. Общата стойност на ремонта на двата булеварда възлиза на към 3 млн. лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР