Столичната община се отказа да дава спирките на градския транспорт

...
Столичната община се отказа да дава спирките на градския транспорт
Коментари Харесай

Столичната община няма да дава спирките на концесия

Столичната община се отхвърли да дава спирките на градския превоз на концесия. Кметът Йорданка Фандъкова съобщи пред " Медиапул ", че общината ще влага в построяването на нови и подмяната на сегашните спирки. Общият им брой в София е 2610 и обновяването им беше оценено на 18 милиона лв. по време на разискването на разновидността с концесията в Столичния общински съвет през юли 2018 година

На три региона пробно към този момент бяха отпуснати общински средства за тази активност – на " Слатина ", " Панчарево " и " Нови Искър ". " Резултатът там се оказа сполучлив, тъй като спирките са възобновени за допустими цени ", изясни Фандъкова.

Това е дало съображение този вид да бъде предпочетен пред концесията и за останалите 21 столични региони.

Ще бъде разисквано предлагането парите за обновяването им да бъдат дадени на районните кметове или тази активност да продължи да е отговорност на Центъра за градска подвижност. В момента едвам 15 чиновници на ЦГМ се грижат за почистването и ремонта им.

Ако спирките бяха дадени на концесия, общината щеше да получава най-малко 48 000 евро годишна такса. Частните им стопани можеха да печелят от предоставяне чартърен на 400 рекламни детайли и на 300 павилиони за пакетирана храна към спирките.

За новите спирки беше направен стандартизиран план от архитектурно студио А.Д.А., което е създател на ремонта на ул. " Граф Игнатиев ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР