Столичната община също обяви намерение да подпомогне независимите творци и

...
Столичната община също обяви намерение да подпомогне независимите творци и
Коментари Харесай

И Столичната община с мерки за подкрепа на независимите творци

Столичната община също разгласи желание да подкрепи самостоятелните създатели и културни организации, които пострадаха тежко от антивирусните ограничения, наложени от държавното управление. Секторът натрупа големи загуби и на процедура е оставен без доходи поради възбраната за културни събития.

В петък публично беше обявено, че самостоятелните актьори, които не са на щат към общински или държавни културни институции, ще получат помощ от страната – по една минимална заплата от 610 лв. за три месеца.

Столичната община пък разгласи, че е подготвила нова стратегия за финансиране на бранша – " Солидарност в културата ". Тя е с проектобюджет от 150 000 лв., а към него ще бъдат добавени и възнагражденията на членовете на надзорните препоръки и препоръките за ръководство на общинския приватизационен фонд, на гаранционния фонд към общината, както и на организацията за приватизация и вложения за интервала на изключителното състояние.

Със средствата ще се финансират планове на самостоятелни актьори, които могат да се осъществят онлайн през месеците май и юни. Те ще получат 1000 лв. за плановете си. Отделно до 10 000 лв. ще бъдат дадени на екипи, които ръководят частни културни пространства като галерии, театри, музеи.

Целият развой по предаване и утвърждение на плановете ще е онлайн. Сред условията, на които би трябвало да дават отговор самостоятелните създатели, са да имат непрекъснат или сегашен адрес в София минимум 6 месеца преди оповестяването на изключителното състояние и да са творили минимум 1 година в града.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР