Столичната община разкрива още два мобилни пункта за поставяне на

...
Столичната община разкрива още два мобилни пункта за поставяне на
Коментари Харесай

Отварят зелени коридори за ваксини в столични молове

Столичната община разкрива още два мобилни пункта за слагане на ваксини. Те ще бъдат в огромните търговски центрове - МОЛ " Парадайс " и МОЛ " Сердика ". Това е било решено на среща, извършена сред кмета на София Йорданка Фандъкова и шефовете на двата търговски обекта.

Инициативата е на самите търговски центрове, които дават пространства, а Столичното РЗИ и Столичната община ще обезпечат лекарски екипи и ваксини, посочи столичният кмет. С тях " зелените коридори ", които община отваря за да се форсира процесът на имунизация в столицата, стават общо 7.

Кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на софийските лекари, които работят непрекъснато, и на екипите, присъединили се в самодейността за разкриване на мобилни пунктове. До момента през " зелените коридори " в парковете са минали към 3200 души . Мобилните пунктове ще работят в съботните и неделните дни от месец юни.

 Снимка: Столична община

" Ще пристигна есента и се надяваме, че колкото повече имунизирани хора има, толкоз по-леко ще посрещнем идващия сезон. Не бива да забравяме какво се случи предишните есен и зима и какъв брой натоварени бяха софийските лечебни заведения ", подсети кметът.

Фандъкова участва през днешния ден на даването на рейс, оборудван като лекарски кабинет на Столичната РЗИ . Бусът е подаяние от фондация " Благотворителност и състрадание ". При разкриване на новия пункт за имунизация шефът на Столичната РЗИ Данчо Пенчев разгласи, че на следващия ден и в петък мобилният пункт ще бъде ситуиран на площад " Княз Александър I ", а в почивните дни ще се намира на Летище София - Терминал 1.

 Снимка: Столична община

Работното му време ще бъде от 9:00 до 18:00 часа всеки ден, в това число събота и неделя. На формалната страница на Столичната РЗИ ще се разгласява информация с останалите места, на които ще бъде разполаган мобилният пункт през всеки един стадий на акцията.

 Снимка: Столична община
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР