Столичната община пусна обществена поръчка на стойност 11 млн. лв.

...
Столичната община пусна обществена поръчка на стойност 11 млн. лв.
Коментари Харесай

Зам.-кметът на София по транспорта с гореща информация за предстоящите ремонти в столицата

Столичната община пусна социална поръчка на стойност 11 млн. лева за ремонт на три тунела и права на бул. „ Пенчо Славейков “. Най-много пари ще бъдат изхарчени за тунела на НДК. Там са планувани 4,3 млн. лева, с които ще бъде сменена канализацията, осветлението, светофарите и спирката. Съоръжението ще бъде и санирано, а пътната настилка ще се ремонтира. Зам.-кметът по превоз на София Евгени Крусев изясни пред „ Монитор “, че в случай че няма обжалвания на поръчката, ремонтът на тунела при НДК може да стартира през летните месеци.

Тунелът в „ Люлин “ също ще бъде с нов образ. Ремонтът на оборудването на бул. „ Царица Йоана “ ще коства 3,5 млн. лева Най-малко пари са заделени за транспортния тунел на бул. " Панчо Владигеров " - 74 хиляди лв..
2,6 млн. лева пък ще бъдат вложени за реорганизация на бул. " Пенчо Славейков " в сектора сред улица " Цар Асен " и бул. " Ген. Едуард И. Тотлебен “. Там ще бъде сменена настилката, канализацията и уличното осветяване. Дали обаче ще бъдат пренаредени паветата в правата, или ще бъде излят асфалт към момента не е ясно. Крайният период за кандидатстване за ремонтите е 12 февруари.

За поправки на булеварди, улици и мостови уреди от „ Московска “ 33 са възнамерявали в бюджета за тази година 103,6 млн. лева
С 37,7 млн. лева ще бъдат изграждани и поддържани улици във всички столични квартали. За улично осветяване пък ще бъдат вложени 6 млн. лева Най-големият ремонт, който е плануван, е реконструкцията на ул. „ Граф Игнатиев “.

Там се планува замяна на настилките, засаждане на дървета, стартиране на фонтана и възобновяване на книжния пазар на „ Славейков “. За реорганизация на трамваен път ще бъдат вложени 37,5 млн. лева Тази година ще продължи реконструкцията на бул. " Тодор Каблешков′′. С нов образ ще се снабди и бул. " Скобелев ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР