Столичната община предвижда автобуси да се движат върху обособените трасета

...
Столичната община предвижда автобуси да се движат върху обособените трасета
Коментари Харесай

Столичната община предвижда автобуси да се движат върху обособените трасета на трамваите

Столичната община планува рейсове да се движат върху обособените трасета на трамваите, с цел да не попадат в тапи и градският превоз да се трансформира във все по-предпочитан метод за напредване в града. Пилотно това ще се случи на бул. „ Константин Величков “ като нова мярка в битката с опазването качеството на въздуха. Освен това до началото на зимата се чака да дойдат и първите електробуси в София, за които общината ще заплати 22 млн. лв.. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира построяването на новата постройка към 134-та логопедична детска градина „ Любопитко “ в регион „ Красно село “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Изграждането на новата постройка в 134 ДГ „ Любопитко “ коства 1 300 000 лв. и би трябвало да завърши до края на месеца. В нея ще се разкрият места за така наречен всеобщи групи, каквито до момента не е имало тук. Тази градина е профилирана и работи с деца, които имат нарушавания в говора. Тя е доста търсена градина с доста положителни резултати в работата с деца. Решихме да разтеглим работата на градината и то в посока приемане на деца в всеобщи групи - още две нови групи, с цел да може да има интеграция на децата. Отделили сме и още 600 000 лв. за ремонта на съществуващата постройка и двора на градината. Всички действия тук би трябвало да приключат до есента, тъй като от новата образователна година тук ще дойдат децата от 124 детска градина, където пък стартира ремонт на постройката “, сподели Фандъкова.

Тя добави, че основен приоритет на общината е образованието и по тази причина се отделят огромни средства в строителството на детски градини и реконструкцията на съществуващите здания. Фандъкова изясни, че тази година се довършват още две детски градини. Кметът сподели, че е извънредно значимо за нея е да се подкрепят мощно натоварените региони като „ Красно село “, „ Витоша, „ Люлин “, „ Младост “, „ Триадица “ и „ Лозенец “, към които в последните години са ориентирани вложенията и където казусът частично към този момент е преодолян.

„ Насочваме напъните и към яслените групи, тъй като доста майки желаят рано да се върнат на работа. Усилията са големи. Започваме реконструкцията и ново строителство на 9 детски градини тази година. 3 от тях към този момент са стартирани. 2 от тях са в регион „ Витоша “ и една в „ Кръстова вада “, в регион „ Лозенец “, където няма градина “, посочи кметът.

Фандъкова разгласи още, че близо 50 здания на детски градини и учебни заведения ще бъдат ремонтирани със средства от приватизационния фонд, продажбата на „ Общинска банка “ и по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Тя добави, че през тази и идната година общината ще влага към 90 млн. лв. за обучение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР