Столичната община подготвя втората за годината актуализация на бюджета на

...
Столичната община подготвя втората за годината актуализация на бюджета на
Коментари Харесай

Подготвя се втора актуализация на бюджета на София

Столичната община приготвя втората за годината актуализация на бюджета на града, която би трябвало да бъде импортирана за разглеждане от общинския съвет най-късно до началото на месец октомври.

Това заяви за БНР заместник-кметът Дончо Барбалов. По предварителни данни към края на август приходната част на бюджета е с към 20 млн. лв. по-малко спрямо предходната година.

Едни от най-засегнатите от коронакризата общински сдружения са транспортните, уточни Барбалов: " Там в действителност има огромен спад на приходите - както в самите транспортни сдружения, по този начин и в Центъра за градска подвижност. До този стадий сме осигурявали средства за заплати, съществени и ремонтни действия ".

Първата актуализация за бюджета на София бе направена в края на април. Тогава приходната част бе понижена с 23.4 млн. лева Със същата сума бяха понижени и плануваните разноски, защото според Закона за обществените финанси Столична община е длъжна да се придържа към балансиран бюджет. 

През април упованията за доходи от локалните налози бяха орязани с 12,1 млн. лева С 11,3 млн. лева бяха понижени приходите от такси - за детски градини и ясли, за такса „ битови боклуци “, за прилагане на тротоарно право и пазари и предстоящи приходи от наеми.
В разходната част с 12,8 млн. лева бяха понижени настоящите разноски и с 13,3 млн. лева – средствата в капиталовата стратегия на Столична община.

При първата актуализация на бюджета на София кметът Йорданка Фандъкова предизвести, че тя е направени при оптимистични прогнози за развиване на пандемията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР