Столичната община планира през пролетта да бъдат пуснати експериментално няколко

...
Столичната община планира през пролетта да бъдат пуснати експериментално няколко
Коментари Харесай

Напролет: Пускат експериментално няколко нощни линии от градския транспорт в София

Столичната община възнамерява напролет да бъдат пуснати пробно няколко нощни линии от градския превоз без смяна в цената на билета.

Над 30 000 подписа са събрани в поддръжка на концепцията за нощен градски превоз в столицата. Инициативата е на организацията „ Спаси София”.

Работа до среднощ – това е всекидневието на Ваня Станева, която работи като сервитьорка в заведение в центъра на София. И въпреки че работи единствено на няколко крачки от метростанция, през нощта тя не може да се възползва от метрото. Затова се прибира у дома с такси.

„ От чисто финансова позиция градският превоз би ме облекчил много повече, всяка вечер заплащам по 8 лв. за такси”, изяснява Ваня.

От „ Спаси София” упорстват за стартирането на спомагателни 7 нощни линии в период на придвижване от 30 минути. Автобусите да потеглят от площад „ Света Неделя” и да обслужват 25 софийски квартала.

Идеята обаче не се приема еднопосочно. Много таксиметрoви водачи са срещу.

--> В общината са решили да вкарат пробно нощни линии напролет.

„ Ще създадем съответната съгласуваност както със Столична дирекция на вътрешните работи, по този начин и с общинска полиция, надлежно ще разчитаме и на видеонаблюдение, тъй че услугата да бъде оптимално сигурна както за пасажерите, по този начин и за водачите”, сподели зам.-кметът по превоза Евгени Крусев.

А желанието на Ваня е превоз да има освен в центъра на столицата, а и той да стига и до крайните квартали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР