Столичната община отстъпва парка Врана на държавата. От там няма

...
Столичната община отстъпва парка Врана на държавата. От там няма
Коментари Харесай

Столичната община дава парка „Врана” на държавата

Столичната община отстъпва парка „ Врана ” на страната. От там няма да апелират решението на Софийския градски съд по делото за царския парцел.
Общината ще оспори единствено разноските, откакто преди месец беше наказана да заплати на страната от 700 хиляди лв..

Специална работна група от общината е разискала проблема с парка „ Врана”, дарен на общината от Симеон Сакскобургготски през 2001 година Без особени отзиви, всички са решили, че сумата може да се усили при всяка последваща правосъдна инстанция.

„ И бидейки държавна благосъстоятелност, паркът резервира точно публичния си темперамент. Паркът има отбрана и по линия на това, че е разгласен за монумент на градинско-парковото изкуство”, сподели пред bTV Ботьо Ботев, общински консултант в Следствен отдел към окръжна прокуратура.

От общината изясняват още, че за последните 5 години 600 хиляди лв. са вложени за поддръжката на парка и че те са от бюджета на столичани.

Адвокатите на страната не знаеха. „ Винаги ни изненадва, когато някой признае правата, които сме твърдели и сме защитавали. И ни радва надлежно. Това значи, че с правната теза сме убедили противната страна, че нашата теза е вярната”, сподели Марияна Попова, юрист на страната.

По две от делата – за „ Саръгьол” и „ Ситняково” има изпълнителни листове и страната към този момент може да влезе във притежание. Защитата на Сакскобургготски към този момент отхвърля коментар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР