Столичната община отбеляза 77-годишнината от спасяването на българските евреи. Това

...
Столичната община отбеляза 77-годишнината от спасяването на българските евреи. Това
Коментари Харесай

Столичната община отбеляза 77-годишнината от спасяването на българските евреи

Столичната община означи 77-годишнината от спасяването на българските евреи. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

"Във днешния ден е значимо да си спомним за хората, които се сплотиха и не позволиха депортирането на българските евреи, за цялото българско общество, което отбрани жителите си и през днешния ден ние се гордеем с обстоятелството, че България избави към 50 хиляди евреи. В същото време показваме скръбта си за починалите в нацистките лагери, скърбим за починалите от Беломорска Тракия и Македония и заявяваме твърдата си увереност, че тези трагични събития, известни като Холокост, в никакъв случай не трябва да се повтарят, а младите през днешния ден би трябвало да ги познават и да не позволяват езика на омразата в всекидневието. "

Това сподели пред паметника на спасението кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя уточни още, че толерантността е идея, която е жива в нашия град.

Американска ученичка благодари със стихче на България за спасяването на евреите

През 1943 редица институции включително църквата, публични организации, професионални съюзи и най-много необятната общност се надигнаха и стопираха депортацията на българските евреи в концентрационните лагери.

Отбелязваме паметта на Димитър Пешев, екзарх Стефан и патриарх Кирил, както и всички тези знайни и незнайни праведници, които взеха присъединяване в тези събития и станаха спасители.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР