Столичната община организира среща с търговците от улица Граф Игнатиев

...
Столичната община организира среща с търговците от улица Граф Игнатиев
Коментари Харесай

Търговците от улица Граф Игнатиев пред фалит, искат компенсации

Столичната община провежда среща с търговците от улица " Граф Игнатиев " довечера. Те са недоволни, гневни и желаят обезщетения, тъй като ремонтът на столичната улица проваля бизнеса им и доста от тях са на път да банкрутират, съобщи БНР.

Намерението е да се възвърне нарушавания разговор сред общинската власт и засегнатите от ремонта столичани, както и да изведе на напред във времето нужните средства за превъзмогване на зародилите неудобства. Десетки магазини по столичната комерсиална улица " Граф Игнатиев " са затворени, а притежателите на комерсиалните обекти, които към момента работят, са уверени, че ремонтните действия, почнали преди половин година, са провокирали банкрута на техните сътрудници. Споделят, че клиентите всекидневно понижават, тъй като придвижването в региона е мощно затруднено.

" Половината и повече от магазините към този момент са затворени. Много банкрутирали компании има ". " Случайни хора по улицата съвсем не минават. Изпитание е за клиентите ни, които все едно са в сървайвър, с цел да стигнат до магазина ". " Ако не свърши бързо, до месец, към този момент е битка на оцеляване ". " Общината просто е решила да ни съсипе бизнеса. Това към този момент е налице. Стискаме зъби, само че докога - не се знае ".

На въпроса дали пострадалите търговци ще бъдат обезщетени за породените неудобства пред публицисти столичният кмет Йорданка Фандъкова преди седмица отговори по този начин:

" Компенсацията ще бъде това, че съм уверена, че след стартирането на цялата улица, ще има доста по-голям интерес и към заведенията, и към магазините там. Така беше и на бул. " Витоша ". Срокът за осъществяване на плана за " Граф Игнатиев " е 300 дни, т.е. на пролет следващата година. Ние по тази причина изискахме да се работи оптимално бързо и да се съкратят периодите оптимално ".

Търговците обаче споделиха, че не се усещат задоволително осведомени и гадаят по кое време ще приключат ремонтните действия.

От Столичната община признават, че връзката със притежателите на магазини, заведения и живущите в региона е мощно нарушена. Според ръководителя на групата на ГЕРБ в общината Малина Едрева виновността за нарушавания разговор е на районния кмет:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР