Столичната община организира конкурс Зелени решения за София за най-добре

...
Столичната община организира конкурс Зелени решения за София за най-добре
Коментари Харесай

Конкурс за най-зелен балкон и покрив организира Столичната община

Столичната община провежда конкурс " Зелени решения за София " за най-добре озеленена тераса, предблоково пространство, двор на офис-сграда и " екстериорно отвесно или покривно озеленяване на постройка ".

Участниците би трябвало да показват до 3 фотоси за съответната категория на имейл: [email protected]. Трябва да бъде посочен и адресът на снимания обект, както и данни за контакт. Периодът за издание на фотосите е от 15 юни до 15 юли.

Класирането на участниците за всяка категория става въз основа на броя лайкове на фотосите от посетителите на " Facebook " страницата " Зелени решения за София ". Конкурсът има награден фонд от 10 300 лева, който ще бъде разпределен сред четирите категории.

За най-добре озеленена тераса на жилищна постройка първата премия е 800 лева, втората - 400 лева, а третата – 200 лева В категорията за предблоково пространство премиите са 1500 лева за първо място, 800 и 400 лева за второ и трето. Същите суми ще получат и призьорите за двор на офис постройка.

Най-доброто екстериорно отвесно или покривно озеленяване на постройка ще получи 2000 лева, а подгласниците надлежно 1000 лева и 500 лева Наградите ще бъдат раздадени до 20 септември, оповестиха от Столична община.

От 20 май стартира кандидатстването по стратегия " Зелена София ". Идеята е да се разработят и осъществят планове за озеленяване на междублоковите пространства, които са общинска благосъстоятелност. На доста места има цветарници от автомобилни гуми и саморъчно сковани пейки, беседки и други, които в този момент могат да бъдат отстранени и да се предложат дизайнерски решения.

Материалите и оборудването за тези действия ще се дават безплатно от Столична община, след утвърждение на показан план от етажната благосъстоятелност.

В програмата могат да се включат етажни собствености, които на общо заседание са решили с болшинство да вземат участие в нея, оповестяват от Столична община. Проектите би трябвало да се подадат в районните администрации до 20 юни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР