Столичната община обмисля въвеждане на Червена зона за паркиране в

...
Столичната община обмисля въвеждане на Червена зона за паркиране в
Коментари Харесай

Нова секира със зоните за паркиране в София! Правят "златна" Червена зона, синята се разширява и поскъпва

Столичната община обмисля въвеждане на Червена зона за паркиране в центъра на София. Това излиза наяве от проект за устойчива градска подвижност на кметството с небосвод до 2035 година, който ще бъде гласуван от общинския съвет на следващия ден.

В него са заложени ограничения, които общината счита да предприеме в идващите години, с цел да понижи потреблението на коли за сметка на напредването пешком и с велосипед, както и да подтиква живущите в града да се качат в градския превоз.

Червена зона би трябвало да обхване най-представителната част от центъра на града с най-голяма централизация на административни, културни и публични обекти.

Отделно пък Синята зона да бъде разширена отвън сегашните си предали. Според някои данни, в кратковременен проект се планува повишаване на синята зона с 50%, което значи, че час престой там ще коства 3 лв..

Зелената зона също може да нарасне по места, в които се следи засилен напън от паркирали коли по уличното платно. Цената за паркиране пък е допустимо да скочи при запълняемост на местата в зоните над 85%. Според общината това е знак за нуждата от увеличение на цената.

За да научите повече за проектите на Столичната община, четете auto.blitz.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР