Столичната община обмисля облекчаване на мерките след Великденските празници. Граждани

...
Столичната община обмисля облекчаване на мерките след Великденските празници. Граждани
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Режима може да се облекчи след Великден

Столичната община обмисля облекчение на ограниченията след Великденските празници. Граждани на София може да се позволяват до паркове и планини.
Това стана ясно след изказване на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

" Промени в режима не трябва да се вършат до края на Великденските празници. Обмисляме и сме подготвени с организация за последователно облекчение на достъпа до парковете и планините по-късно ", съобщи Фандъкова.

Тя съобщи, че преди дни на диалог с премиера Бойко Борисов и шефа на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски е било разисквано облекчение на режима, когато това е допустимо.

" За мен сега е най-важно да посрещнем наближаващия пик, който съгласно експертите ще е по време на Великденските празници ", изясни Фанкъдова.

По време на Цветница и Великден ще бъде основана и организация, с цел да се предотврати скупчването на хора пред храмовете. Полицията ще котролира процеса, изясни Фандъкова.

Изпратила съм писмо до Българската православна черква. Те имаха своето решение. Обърнаха се и те и молиха множеството хора да останат у дома по тези празници. Имам условието да бъдат спазвани всички правила и в, и към църквите. Ние ще помогнем с измиване на всички територии към църквите ", сподели кметът на София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР