Столичната община няма да участва утре в първата публична продан

...
Столичната община няма да участва утре в първата публична продан
Коментари Харесай

Столична община няма да се включи в търга за къщата на Яворов

Столичната община няма да взе участие на следващия ден в първата обществена обмен на къщата-музей на Пейо Яворов. Причината е в множеството неясноти, открити в юридически разбор на проблема. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи БНР. Става дума за висящото дело по парцела, както и стоящите вписани възбрани и разминавания в документите за благосъстоятелност.

Намерението къщата-музей да стане общинска благосъстоятелност обаче остава, акцентира кметът. „ Ние сме подготвени след изчистване на всички тези въпроси, да участваме с финансовата поддръжка на страната в закупуването на тази къща. Отново удостоверявам нашето предпочитание да придобием къщата, само че единствено при ясни условия ", изясни Фандъкова.

Относно проблема с Царските конюшни, Фандъкова заяви, че общината води договаряния за ремонт и с министъра на вътрешните работи като притежател на част от изгорялата постройка. Очаква се скоро тя да бъде обновена, а покривът ѝ - възобновен, добави тя:

" Министерството на културата към този момент я разгласи като монумент от локално значение. Работи се и по тази причина да бъдат оповестени тези здания за монумент от национално значение ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР