Столичната община незабавно трябва да обжалва новата Наредба за топлоснабдяване,

...
Столичната община незабавно трябва да обжалва новата Наредба за топлоснабдяване,
Коментари Харесай

Мая Манолова: Столична община провокира междусъседски войни

„ Столичната община неотложно би трябвало да апелира новата Наредба за топлоснабдяване, най-много в частта за установяване на такса „ сградна апаратура “. Общината би трябвало да застане зад позицията да се дефинира рационален размер на такса сградна апаратура “. Това съобщи самостоятелният претендент за кмет на София Мая Манолова пред жителите от бл. №256 на столичния квартал „ Надежда “, с които се срещна във връзка проблеми на повишените им сметки за парно, съобщи БГНЕС. 
„ Хората се тревожат от приемането на новата разпоредба, която напълно трансферира отговорността на страната и на общината за определянето на рационален размер на такса „ сградна апаратура “ върху хората. Жителите на всеки блок, който употребява парно, би трябвало да дефинират такса сградна апаратура, която да е сред 20% и 40%, тъй че общата сметка да се разпределя сред живеещите в блока “, безапелационна бе Манолова.
По думите ѝ по този метод ще се стигне до междусъседски войни, защото има разграничение в ползите на тези, които употребяват парно, и тези които не употребяват.
„ Това е бягство на Столичната община от отговорност “, съобщи тя.
„ Ще направя проверка на „ Топлофикация “ и всичко допустимо за задръстване на пробойните в сдружението, които водят до неговото източване и до натрупването на задължения за стотици милиони, с които се натоварват сметките на жителите “, добави Манолова.
Тя акцентира, че „ би трябвало да е ясно, че столична „ Топлофикация “ сама ще си продава тока, ще печели от това, ще си стабилизира икономическото положение и управлението на сдружението радикално ще промени отношението към клиентите си, а не да се държат унизително и надменно към тях “.
„ Трябва да се отнасят към клиентите на „ Топлофикация “ като към началници, тъй като това е общинско сдружение “, безапелационна бе Манолова и добави, че сградна апаратура би трябвало да се понижи до толкоз, че в един миг да я няма като такса.
„ Ако парното е по-евтино от тока, повече хора ще употребяват парно, в случай че отношението на чиновниците на „ Топлофикация “ е по-добро, повече хора ще употребяват парно, в случай че спрат безобразията да дават хората на ЧСИ, който да ги натоварва с спомагателни разноски, повече хора ще употребяват парно “, изясни Манолова.
По-рано денем тя беседва със студенти пред Софийския университет за политиките за младежите, залегнали в програмата й за ръководство на столицата. „ Инвестициите би трябвало да бъдат ориентирани и към поддръжка на младежите и тяхното развтие, по тази причина едно от предложенията ми е бърза писта за стартъпи “, сподели Мая Мнолова. Студенти се оплакаха и от неналичието на улично осветяване и нечистотия в междублоковите пространства.
„ Инвестициите би трябвало да се насочат към „ Студентски град “, съобщи самостоятелният претендент за кмет Мая Манолова през днешния ден на среща със студенти пред Софийския университет Св. Климент Охридски “.
„ Това, което предвиждаме в моята стратегия, е четири години ясно създаване на тротоарите. Майките с колички би трябвало да имат опция умерено да се движат, също и хората с увреждания. Проблемът с достъпността на средата е голям. “
„ Транспортът би могъл да бъде опция на трафика, само че има действително три рейса, които се движат от СУ до „ Студентски град “, добави Манолова. Тя съобщи, че това е извънредно незадоволително. Според нея би трябвало да има повече рейсове и повече линии. Манолова прибави, че преди към месец е била в парка в „ Студентски град “. Отбеляза неналичието на положително осветяване там, което заплашва сигурността на жителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР