Столичната община не прави акция по премахване на климатици, а

...
Столичната община не прави акция по премахване на климатици, а
Коментари Харесай

Наредбата за премахване на климатиците нямало да важи за цяла София, а за част от центъра

Столичната община не прави акция по унищожаване на климатици, а вкарва обединен стандарт, който ще приближи София до образа на европейска столица. Това посочи в ефира на bTV основният проектант на столицата Здравко Здравков във връзка информацията, че общината се готви да забрани климатиците по фасадите на постройките.

„ Климатиците се засягат в тази част, в която направихме един градски стандарт. Той обгръща само 4 улици в София – ул. „ Цар Шишман ”, ул. „ Граф Игнатиев ”, ул. „ 6 септември ” и ул. „ Солунска ”. В тези зони има 48 монументи на културата. За тези зони направихме тези градски стандарти ”, посочи арх. Здравков.

По думите му сега стандартът е подложен на съвещания и може да бъде модифициран в границите на месец.

Що се отнася до притежателите на постройките в тези карета, наредбата, която е пилотна за България, планува те да имат 3-годишен период, в който да изпълнят условията по стандарта. В противоположен случай се плануват наказания.

Здравков засегна и друга деликатна тематика – бъдещето на Борисовата градина. Предлаганият организационен проект на централният парк в София също провокира напрежение. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разгласи, че ще го апелира, тъй като счита, че посредством този проект се стопира строителството и обновяването на спортните уреди в парка и той не е координиран с Министерството на младежта и спорта.

Здравков обаче уточни, че на 5 юни проектът на проф. Ковачев ще бъде показан в УАСГ и от ведомството могат да внесат своите стимулирани оферти.

Също по този начин основният проектант изрази персоналното си разбиране, че мястото на Националния стадион „ Васил Левски ” би трябвало да бъде преместено, защото оборудването е от 1961 година, когато колите в София са били доста по-малко и надлежно достъпът до стадиона е бил по-удобен. Сега обаче не е по този начин – съгласно някои калкулации сега на 1000 индивида в София се падат 600 автомобила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР