Столичната община налага глоба от 200 хил.лева на собственика на

...
Столичната община налага глоба от 200 хил.лева на собственика на
Коментари Харесай

Фандъкова глобява с 200 хил.лева собственика на бившия театър "Ренесанс"

Столичната община постанова санкция от 200 хил.лева на притежателя на постройката на някогашния спектакъл " Ренесанс ", поради проявено безучастие, довело до увреждането на недвижима културна полезност.

По предписание на кмета Йорданка Фандъкова специалисти от дирекция " Контрол по строителството " на Столичната община и регион " Възраждане " ще извършат оглед на нанесените вреди от пожара тази заран.

В началото на годината на притежателя на постройката " К.Г.-Красимир Георгиев " ЕООД е бил връчен протокол с наставления от Министерството на културата и Направление " Архитектура и градоустройство " на общината. Изискано е обезопасяване на фасадите, спешен ремонт на покрива, както и затварянето на прозорците и всевъзможен достъп до вътрешността.

След установено безучастие от страна на притежателя е формиран акт с оптималния размер глоба, очакван в Закона за устройство и застрояване на Столичната община при открито увреждане на недвижима културна полезност.

Сградата на някогашния спектакъл " Ренесанс " е с настоящ статут на архитектурно-строителен монумент на културата, оповестиха от Министерството на културата за " Дневник ". Според Закона за културното завещание това постанова притежателят й да възвърне нанесените вреди, в противоположен случай ремонтът ще бъде осъществен от общината или страната. След това направените разноски ще бъдат платени от притежателя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР