Столичната община иска да й бъде върнато управлението на имотите

...
Столичната община иска да й бъде върнато управлението на имотите
Коментари Харесай

Столичната община иска отново да стопанисва имотите в Борисовата градина

Столичната община желае да й бъде върнато ръководството на парцелите в Борисовата градина. Това излиза наяве от отчета от кмета на столицата Йорданка Фандъкова до ръководителя на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Става въпрос за четири недвижими парцела в парка - Кръгло кафене " Кривите огледала ", Детски ъгъл - " Водно каналче ", Велописта и " Трите дансинга " , които са били предоставени за стопанисване на " Софийски парцели " ЕАД през 1997 година

В отчета си Фандъкова показва, че съгласно нея е оправдано цялата територия на Борисовата градина да бъде ръководена от Столичната община, като се поддържа от общинското дружество " Паркове и градски градини ". В това число влизат и въпросните четири парцела, които сега се ръководят от " Софийски парцели " ЕАД.
 Симеон Славчев прикани да одобряват плана за Борисовата градина
Симеон Славчев прикани да одобряват плана за Борисовата градина

Това да стане след корекции

По тази причина градоначалникът предлага те да бъдат трансферирани на общината, като това решение по нейни думи кореспондира и със почналата процедура по приемане на Подробен организационен проект на Борисовата градина.

Фандъкова е безапелационна, че обсъжданият сега Подробен устройствен план на парка би трябвало да не позволява капиталови планове на частните притежатели, свързани с ново строителство. Изработването и приемането на Подробен организационен проект на Борисовата градина има две значими цели - първата е запазването на парка, а втората - недопускане на ново строителство в него , показва се в отчета.

За четирите парцела с идентификатори, които ще бъдат върнати за ръководство на Столична община, следва кметът на регион " Средец " да сформира актове за обществена общинска благосъстоятелност.
 Обещано: В Борисовата градина изрично няма да има ново строителство
Обещано: В Борисовата градина изрично няма да има ново строителство

Допуска се реорганизация на двата стадиона на територията на парка

Фандъкова входира настояването парцелите, които са обществена общинска благосъстоятелност в Борисовата градина, да се върнат за стопанисване в Столична община седмица откакто съпредседателят на опозиционната " Политическа група 5 " в Столичният общински съвет инж. Симеон Славчев настоя за това.

След 12 години ръководство на ГЕРБ и Фандъкова в София решението да се възприемат положителните оферти, въпреки и идващи от опозицията в лицето на " ПГ-5 ", е вярно и в интерес на столичани, съобщи той самият по случая.

Славчев обаче подсети, че т ова не се е случило с други рационални оферти на опозицията, като концепцията за нов метод на установяване на бюджета или тази за възбрана на придвижването на каруци в София.
 Откровена неистина били изказванията за строителство в Борисовата градина
Откровена неистина били изказванията за строителство в Борисовата градина

Фандъкова желае паркът да резервира сегашния си вид
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР