Столичната община е загубила 1.3 милиона лева заради неработещите през

...
Столичната община е загубила 1.3 милиона лева заради неработещите през
Коментари Харесай

Столичната община загуби 1.3 млн. лв. заради затворените ясли и градини

Столичната община е изгубила 1.3 милиона лв. поради неработещите през последния месец детски ясли и градини, събщи пред БНР заместник-кметът по образованието доцент Тодор Чобанов.

Целият личен състав на детските заведения в столицата, който сега е в заплатен годишен отпуск, ще получи цялостните си хонорари.

Изчислението за загубата от почти 1.3 милиона лв. е направено на база брой обхванати деца със средномесечна такса от 30 лева, а не цялостната от 60 лева, защото в детските заведения има огромна обществена квота, разясни Чобанов.

" Опитали сме да създадем един справедлив обзор на това какво се случва при таксите. Непедагогическият и педагогическият личен състав сега употребяват платения си годишен отпуск като ще получат цялостни заплати. Правим всичко допустимо системата да запази финансовата си резистентност. " - сподели още заместник-кметът.

На този стадий не е допустимо онлайн образование за подготвителните групи в детските градини. Водени диалози с Регионалното ръководство на образованието, само че към този момент няма позволение за реализирането му.

" Убеден съм, че даже да се получат при някои деца известни разлики с техните връстници в групите, които са в това учебно заведение, те елементарно могат да бъдат преодолени, тъй че на този стадий няма подготвеност и опция, а няма и позволение за започване на отдалечена работа. " - уточни Чобанов.

От Столичната община обмислят и вид за онлайн записване след първото огромно класиране на яслите и детските градини на 15 май, а документите да бъдат предоставени след приключването на изключителното състояние. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР