Столичната община е одобрила удължаването на срока на ремонта на

...
Столичната община е одобрила удължаването на срока на ремонта на
Коментари Харесай

Столична община тихомълком удължи срока за ремонта на Западен парк

Столичната община е одобрила удължаването на периода на ремонта на Западен парк. Това излиза наяве от сигнал на деятелите от " Спаси София ", които разпространиха до медиите нова осведомителна табела, от която излиза наяве, че общината без пояснения е удължила периода за осъществяване с към 6 месеца. Tака, вместо при започване на юни, Западен парк вероятно ще бъде приключен през месец декември.

" Сгрешен план ли утвърди Столичната община? И в Западен парк ли ще се оправдават с " форсмажорни условия "? Изпълнителят ли не може да се оправи със задачата? " - питат от организацията и допълват, че каквато и да е повода, столичани чакат подготвен парк, санкции и уволнения за отговорните. Те установяват, че всички огромни обекти в столицата закъсняват съществено, а отговорни няма, нито от страна на изпълнителите, нито в администрацията на Столичната община.
От организацията разпространиха и фотоси, на които се вижда, че цяла година не е стигнала на изпълнителя Галчев Инженеринг дори да прокара подземните връзки, а дейностите по построяването на настилки, осветяване, детски и спортни площадки, алпинеума и розариума, поливната система и озеленяването, още не са почнали.

Сумата, планувана за ремонт е близо 11 млн. лева, като повече от 8 от тях идват от европейски фонд. Кметът - Йорданка Фандъкова даде обещание всички действия да приключат до края на 2018 година
По документи ремонтът би трябвало да е с обособени 11 подобекта, с обезпечена етапност и проходимост за пешеходците. Указателни табели за вероятните направления за пресичане на парка обаче липсват, не са обезпечени премоствания или дървени пътечки през рововете по основни алеи, а изникващи всеки ден необозначени ровове блокират към този момент дребното останали благоприятни условия за прекосяване.
Потресаваща е гледката и при детските площадки в представителната част на Западен парк.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР