Столичната община да мие машинно два пъти в месеца вътрешнокварталните

...
Столичната община да мие машинно два пъти в месеца вътрешнокварталните
Коментари Харесай

Съдът заповяда столичните квартални улици да се мият на две седмици

Столичната община да мие машинно два пъти в месеца вътрешнокварталните и улиците от публично значение. Това разпореди Софийският градски съд по делото за чистотата на въздуха в София, заяви БНР.

В двуседмичен период Общината би трябвало да показа и проект за създаване на велоалеи от крайните квартали до централната градска част. Съдът разпореди на уеб страницата на Общината, на таблата по спирките и в градския превоз всекидневно да има информация за концентрацията на фини прахови частици.

Димо Господинов от неправителствената организация „ Група за чист въздух “ съобщи: „ Доволни сме, че изобщо има постановяване на такива привременни ограничения, тъй като фактически има замърсяване и то от друг темперамент през лятото и през зимата. Съдът употребява това, което знае, с цел да назначи тези привременни ограничения, което считам, че е една дребна победа за нашия колектив “.

Делото бе отсрочено до ноември, с цел да се откри специалист, който да направи екологичен разбор на въздуха на София. Запитване за подобен бе изпратено на Българска академия на науките.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР