Столичната община да инвестира в създаване и налагане на система

...
Столичната община да инвестира в създаване и налагане на система
Коментари Харесай

БТПП предлагат общинските болници да се обслужват от система, базирана на GS1

Столичната община да влага в основаване и налагане на система за обслужване на лечебните заведения, основана на стандартите на GS1. Това предложи ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов на среща със зам.-кмета на столицата Дончо Барбалов, на която двамата разискаха бюджета на София за 2023 година Проектобюджетът бе показан през вчерашния ден, на 21 август, а през днешния ден бе импортиран в Столичния общински съвет.

Според ръководителя на БТПП въвеждането на система, основана на стандартите на GS1, ще усъвършенства разноските на лечебните заведения и ще увеличи контрола и планирането на всички действия и материали, влагани в процеса на лекуване на пациентите. Услугата на GS1 България предлага неповторима идентификация на артикули и местоположения, успеваемост и бистрота по веригата на доставки на медикаменти и консумативи.

По стратегия „ Здравеопазване “ в бюджета на Столичната община са планувани към 8,6 млн. лв. за ремонт на ДКЦ-та, общински лечебни заведения и обществени домове.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР