Столичната колегия на Българския лекарски съюз излезе с призив към

...
Столичната колегия на Българския лекарски съюз излезе с призив към
Коментари Харесай

СЛК: Колеги, в името на живота и здравето на хората, спрете да ги провокирате да не спазват правилата

Столичната гилдия на Българския лекарски съюз излезе с апел към всички медици по отношение на медийните им изявления във връзка с държанието в COVID-епидемия.

Най-вероятно позицията им е предизвикана от изяви на доцент Атанас Мангъров, доктор Антония Първанова и други, които намерено подлагат на критика противоепидемичните ограничения.

Публикуваме апела без редакторска интервенция:

"Уважаеми сътрудници,

По последни данни над 1 000 000 в света са инфектирани с вируса COVID-19. У нас засегнатите са над 22 000. Сред тях има и прекалено много наши сътрудници.

COVID-19 ни връхлетя и промени живота, както на нас, хората от системата на опазване на здравето, по този начин и на тези, отвън нея. Не пожали нито медиците, нито пациентите и взе десетки жертви.

На този декор, на фона на навлизането в сезона на обостряне на вирусните и хронични инфекции, ние, уважаеми сътрудници, още веднъж сме в първите редици. Сега всички погледи още веднъж са вперени в нас, във опциите ни, в компетентността ни.

Хората чакат от нас да им дадем вярната формула за превъзмогване на трудността, да бъдем до тях и да им оказваме помощ. Това става посредством потенциал, подготвеност, професионализъм и опит с ковид, които ненапълно притежаваме.

В момента всяко наше деяние и изказ се наблюдават зорко, под лупата на пациентското доверие и безпокойствие.

Ето за какво, сътрудници, е желателно всички ние да бъдем виновни в рекомендациите си, да следваме одобрените протоколи на държание и да не стопираме да молим и насочваме пациентите в лабиринта на COVID-19.

Нека помним, че във всички страни са единни в протоколите, които следват.

Нека помним, че ние, българските лекари, сме тези, на които е обикновено пациентите да имат вяра и следват при тази борба.

Нека помним, че това зависи от всеки от нас, без значение дали е или не е част от формалните щабове за битка с ковид.

Ето за какво, молим ползите, с неразбираем темперамент и претекст, да бъдат съхранени за лична приложимост, а не всекидневно прокламирани от ефира.

Нека помогнем на обществото в България да премине през това съществено международно тестване без да става пациент или още по-лошо – жертва на COVID-19.

Нека не объркваме хората посредством независими изяви в медийното пространство, които не са основани на действителните и потвърдени обстоятелства като мненията на СЗО, международните медицински практики и водещи университети в света, вложили доста време, потенциал, интелектуален и финансов запас.

Редно е да се позоваваме на опита на международно потвърдените и работещи практики и експерти.

Нека сме виновни и да създадем това, в което сме най-хубави – да помогнем!

Ето за какво молим сътрудниците, които застават и от медиите приканват хората да не съблюдават ограниченията и разпоредбите, да премислят държанието си.

Колеги, в името на живота и здравето на хората, спрете да ги провокиратеда не съблюдават разпоредбите, да им втълпявате, че е "Извращение е да карат децата да стоят с маски от самото начало в учебно заведение " или да съветвате "Родителите да не разрешават да бъркат в носовете на децата им, тъй като могат да станат страшни бели, а и вирусът, в случай че го има, не е в носа. "!

Ако ви послушат, ще е поради купата лекар пред името. Ако ви послушат обаче може да има съдбовен излаз!

Нека помним, че общественото оборване на санитарните ограничения и приканване за неспазване предписанията на здравните управляващи съставлява тъпчене на Кодекса за професионална нравственос на лекарите в България.

Управителен съвет на

Столична Лекарска Колегия на БЛС "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР