Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за

...
Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за
Коментари Харесай

Засилени полицейски мерки в София заради мача България-Англия тази вечер

Столичната дирекция на вътрешните работи подхваща всички нужни ограничения за защита на публичния ред и сигурност на придвижването в столицата във връзка със срещата от квалификациите за Европейското състезание по футбол 2020 сред националните тимове на България и Англия, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Двубоят е довечера, от 21.45 часа на Националния стадион „ Васил Левски “.

Преди, по време и след осъществяване на футболната среща полицейските чиновници ще наблюдават за опазването на публичния ред и за недопускането на произшествия на територията на града. Униформените ще наблюдават за недопускане на фенове във очевидно нетрезво положение, както и за носене на неразрешени предмети и движимости /огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, включително парфюми, и чадъри/. Предприети са прецизни ограничения за недопускане на фенове, които имат наложена правосъдна възбрана за посещаване на спортни мероприятия. Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона единствено с пълновръстен компаньон и авансово попълнена декларация.
Поради наложено наказване от УЕФА няма да бъдат настанявани фенове на блокове № 35, 36, 37, 38, 39, 40 и 41 в бранш „ Г “. За да бъде избегнато скупчване, приканваме феновете да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за гости ще бъдат отворени в 20.00 часа. За последователите на Англия са планувани за отваряне входове № 22, 23, 24, на бранш „ Г “ и вход № 25 на бранш „ А “ на стадиона. Привърженици на българския народен тим, закупили билети за бранш „ А “, ще бъдат пропускани през входове № 1 и 2.
Ангажимент по защитата на спортната среща имат частни охранителни компании, чиято задача е да наблюдават за запазване на реда на територията на стадиона по време на осъществяване на срещата. При активността си те ще бъдат подпомагани от полицейски чиновници, които ще се намесват при зародила нужда.

Във връзка с осъществяване на футболната среща ще бъде неразрешен престоят и паркирането на транспортни средства, както следва:
- от 17:00 часа на 10 октомври (четвъртък) до 24:00 часа на 14 октомври (понеделник) при бранш „ Г “ на Националния стадион „ Васил Левски ”;
- от 08:00 до 24:00 часа на 14 октомври (понеделник) на моста пред Националния стадион „ Васил Левски ” и на ул. „ Ген. Гурко “, сред булевардите „ Евлоги и Христо Георгиеви “ и „ Васил Левски “.

От 20:30 часа на 14 октомври (понеделник) до привършване на футболната среща, при нужда и по преценка на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, е допустимо да бъде неразрешено влизането на транспортни средства в двете направления (с изключение на рейсовете на всеобщия градски транспорт) по:
- ул. „ Ген. Гурко ”, сред булевардите „ Васил Левски ” и „ Евлоги и Христо Георгиеви ”;
- бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви ”, сред пл. „ Орлов мост ” и бул. „ Черни връх ”;
- бул. „ Драган Цанков ”, сред булевардите „ Евлоги и Христо Георгиеви ” и „ Пейо К. Яворов ”.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР