Столичната дирекция на вътрешните работи обяви мерките за охрана на

...
Столичната дирекция на вътрешните работи обяви мерките за охрана на
Коментари Харесай

СДВР ще охранява мач без публика

Столичната дирекция на вътрешните работи разгласи ограниченията за защита на идния в четвъртък реванш от втори прелиминарен кръг на Лига Европа сред Левски и хърватския Хайдук.

Любопитното е, че дуелът на " Георги Аспарухов " е при закрити порти, защото " сините " изтърпяват наказване поради демонстрация на расизъм на почитателите си. Хърватският клуб има право на 250 билета, само че никой не ги е потърсил и на процедура на оборудването ще са единствено двата тима и механически лица към срещата.

Около " Герена " обаче ще ври и кипи, защото от клуба сложиха видеостена, с цел да създадат съпричастни последователите си със ставащото на терена.

Ето и цялото известие от Столична дирекция на вътрешните работи:

" Столична дирекция на вътрешните работи подхваща ограничения за защита на публичния ред в столицата по отношение на идната футболна среща сред тимовете на „ Левски ” - София и „ Хайдук ”- Сплит

Столичната дирекция на вътрешните работи подхваща всички нужни ограничения за защита на публичния ред и сигурност на придвижването в София по отношение на идния футболен мач от шампионата Лига-Европа сред тимовете на „ Левски ” и „ Хайдук ”, който ще се играе на 20 юли /четвъртък/ от 20 часа на стадион ”Георги Аспарухов ”.

Преди, по време и след осъществяване на спортната среща полицейските чиновници ще наблюдават за опазването на публичния ред и за недопускането на произшествия на територията на града.

Поради наложено наказване на българския тим от УЕФА, срещата ще се организира при затворени порти. На стадиона ще бъдат позволени единствено публични лица.

За последователите на ПФК „ Левски ”, на алеята пред бранш „ А ”, ще бъде обособена почитател зона, където на видеостена ще може да се гледа мача.

На построени контролно - пропускателни пунктове в региона на спортната зона служители на реда ще правят щателна инспекция на всички гости.

Униформените ще наблюдават за недопускане на фенове във очевидно нетрезво положение, както и за носене на неразрешени предмети и движимости /огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, включително и парфюми и чадъри/. Предприети са прецизни ограничения за недопускане с наложена правосъдна възбрана за посещаване на спортни мероприятия.

Ангажимент по защитата на спортната среща има частна охранителна компания, чиято задача е да следи за запазване на реда на територията на стадиона по време на осъществяване на мача. При активността си ще бъде подпомагана от полицейски чиновници, които ще спомагат при зародила нужда.

Столичната дирекция на вътрешните работи приканва всички гости на утрешната футболна среща да съблюдават разпоредените ограничения в Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР